Виробничий цех: найвищі стандарти гігієни та умов праці
На додаток до комфортного внутрішнього клімату для працівників, важливою вимогою було дотримання гігієнічних стандартів у цеху розливу вина. Клеменс Фукс, технічний менеджер Winzer Krems, розповідає: «Ми наповнюємо 15 000 пляшок на годину вином Grüner Veltliner та іншими якісними винами. Тут особливо важливе чисте повітря».
Агрегати TopVent забезпечують приємну температуру 20°C і підтримують вологість у потрібному діапазоні. Велика перевага рішення Hoval – і для обігріву, і для охолодження цеху потрібна лише одна система. Завдяки запатентованій технології один агрегат створює потрібні температурні умови на площі до 900 м² і одночасно регулює вологість. Крім того, висока продуктивність системи TopVent дозволяє зменшити кількість необхідних агрегатів. Таким чином Замовник отримує максимальний комфорт із меншими зусиллями.
Система рециркуляції для оптимального зберігання вина за постійних температур
Загальна потужність заводу становить близько 13 мільйонів літрів вина – 70% білого вина та 30% червоного вина. Для оптимальних умов зберігання необхідно підтримувати постійну температуру від 17 до 18°C. «Взимку це легко, але влітку для цього потрібні складні технології», — каже Клеменс Фукс.
У підвалі глибиною 16 метрів правильний температурний режим має вирішальне значення для процесу виробництва різноманітних сортів вина. Також важливо, щоб система підтримувала потрібну вологість. Інсталяційна компанія Getec, відповідальна за всі інженерні системи нового проекту, також поклалася на компетенцію рішень Hoval.
Рециркуляційні установки TopVent були особливим чином розташовані під стелею в різних точках цеху та розділені на шість контрольних зон. Ці кондиціонери повітря повністю автоматично розподіляють повітря за допомогою вбудованого повітряного інжектора. Результатом цього є гнучке, індивідуальне системне рішення, яке забезпечує належні умови в кожній області.
Опалення, охолодження, вентиляція з центральним управлінням
Технічні спеціалісти, які були задіяні на об’єкті, оцінюючи переваги нової будівлі підтверджують слова Клеменса Фукса: «Все можна спланувати та реалізувати ідеально».
Центр управління шістьма зонами контролю розташований в центрі будівлі. Це забезпечує короткі лінії та полегшує роботу та обслуговування системи. На основі першого практичного досвіду відбувається постійна оптимізація управління. «Hoval дуже орієнтований на рішення і швидко знаходить шлях до досягнення мети, навіть для індивідуальних вимог», — каже технічний директор виноробні, який дуже задоволений співпрацею. «Комунікація дуже швидка, і в разі потреби, хтось завжди є поруч з допомогою та порадою».