ФРАНЦІЯ: Поки триває дискусія щодо відкритих або закритих холодильних вітрин і шаф, нове ринкове дослідження стверджує, що закрита вітрина забезпечує нижчу температуру продукції та кращу температурну однорідність навіть за високої частоти відкривання дверних отворів.
Фахівці Французького Національного Дослідницького Інституту Науки і Технологій Навколишнього Середовища та Сільського Господарства IRSTEA, навчального закладу університетського рівня AgroParisTech та Технологічного Інституту Таїланду KMIT досліджували вплив експлуатаційних умов на теплові показники закритого холодильного вітрини, що охоплювали частоту відкривання дверцят, температуру навколишнього середовища та відсоток зайнятої площі.
Результати, оприлюднені в Міжнародному профільному виданні International Journal of Refrigeration, доводять, що місце продукту в шафі є визначальним фактором його температури: висока температура спостерігалася спереду, особливо у верхній частині шафи, і низька температура – ззаду.
Інфільтрація повітря через дверні отвори спричиняла підвищення температури продукту спереду та зниження температури ззаду. За більш високої частоти відкривання дверцят (більше 60 отворів на годину на отвір), найбільше ‘страждала’ температура виробу спереду, на середній за висотою полиці. Температура навколишнього середовища та зайнятий об’єм також впливали на зміну температури виробу в закритій холодильній шафі.
Дослідники також стверджують, що, порівняно з відкритою вітриною, закрита вітрина досягає нижчої температури виробу та кращої однорідності температури навіть за умов високої частоти відкривання дверцят.
Джерело: COOLINGPOST
/
Переклад: ЛІКОНД