Охолоджувальні хаби – надія для індійських фермерів

Охолоджувальні хаби – надія для індійських фермерів

27.06.2019 / Опубліковано в Новини індустрії

Велика Британія: Експерти з Університету Birmingham співпрацюватимуть із зацікавленими фаховими групами в Індії з метою поглибленого вивчення практичної допомоги екологічно раціонального охолодження індійським сільськогосподарським громадам.

Запуск проекту заплановано на Всесвітній День Охолодження 26 червня на міжнародному семінарі в New Delhi, де експерти з питань сталого охолодження розглянуть шляхи зменшення харчових відходів, збільшення доходів фермерів і задоволення потреб охолодження сільських громад доступними та тривкими засобами. Проект передбачає також розробку шляхів інтеграції продовольчих охолоджувальних ланцюжків з іншими залежними від галузі постачальниками послуг, такими як громадські медичні установи, соціальні заклади, як то дитячі ясла, і навіть екстрені служби.

Дослідники з Бірмінгемського Енергетичного Інституту, Університету Heriot-Watt в Edinburgh та Центру Екологічної Освіти CEE в Індії підтримуються фондом Shakti Foundation і об'єднають зусилля з Індійським Національним Центром Розвитку Охолоджувального Ланцюжка NCCD в цьому новому проекті.

Представники уряду, фермерських спільнот, Центру NCCD та агробізнесу візьмуть участь в одноденному заході для запуску процесу обговорення та розробки концепції охолоджувальних хабів для сільськогосподарських громад. Мета другої події, що відбуватиметься в Pune, є започаткування довготермінової співпраці з фермерськими та громадськими організаціями.

Учасники вважають, що створення охолоджувальних хабів, як окремих бізнес-одиниць, може стати відповіддю на потреби щодо засобів існування, харчування, зайнятості та освіти фермерських громад. Використання відповідних технологій і бізнес-моделей, за їх словами, допоможе усунути бар'єри, що заважають фермерам з натуральним господарством, використовувати логістичні потужності з температурним контролем. Впровадження хабів також може забезпечити місцевим спільнотам доступ до інших послуг, споріднених з охолоджувальним ланцюжком.

З урахуванням 40% продуктів харчування, що втрачаються в Індії щорічно після збору врожаю через відсутність охолоджувального ланцюжка, Бірмінгемський університет пропонує радикальний підхід до вирішення цієї проблеми, де охолоджувальні потужності відповідають холодильним потребам ширшої спільноти в чистий, доступний та екологічний спосіб.

'Охолоджуючі центри могли б суттєво підтримувати фермерів, забезпечуючи громадам постійний доступ до рятувальних медичних препаратів та кондиціонованих належним чином закладів охорони здоров'я та громадських послуг', зазначив професор університету Toby Peters.

Проект досліджуватиме також, яким чином складські приміщення для харчових продуктів з температурним контролем можуть бути інноваційними для гібридизації та застосування технологій з метою задоволення інших потреб громади в охолодженні.
Охолоджувальна система може використовуватись для охолодження громадських залів, що слугуватимуть як ясла для немовлят або літніх людей, а також за можливістю, як шкільні класи у найспекотніші дні року. Безпечно, вакцини та медикаменти можна зберігати в таких центрах для надання місцевих медичних послуг.

До того ж, охолоджувальні хаби можуть стати місцем розташування вторинної сільськогосподарської діяльності, що використовуватиме наявні місцеві ресурси з точки зору робочої сили та виробництва фермерської продукції, як то переробка молока на сир або йогурт, приготування джемів і солінь, а також індуїстські цілісні лікарські засоби, тобто могли б також бути центрами зайнятості для місцевої громади.

'Місцеві охолоджувальні хаби перетворюють охолодження безпосереднього навколишнього середовища холодильними машинами на кооперативні технології та моделі, що забезпечують підвищений рівень добробуту', підкреслює генеральний директор NCCD, професор Pawanexh Kohli.

Проект продовжує співпрацю Університету Birmingham раніше в цьому році з Групою Світового Банку та Британським Департаментом з Енергетики та Промислової Стратегії Бізнесу BEIS для проведення глобального Конгресу з Екологічно Чистого Охолодження щодо екораціонального, збалансованого та доступного охолодження для всіх, хто його потребує – без перегрівання планети.

Бірмінгемські експерти планують співпрацювати з NCCD та іншими закладами, а також протягом 12 місяців – з фермерськими громадами в штаті Maharashtra. Їх підтримуватимуть колеги з Університету Heriot-Watt, Едінбурзького Університету та Британської Асоціації Інженерів-Механіків ImechE.

Джерело: COOLINGPOST / Переклад: ЛІКОНД

Отримайте інформаційну підримку дістріб`ютора

Знайдіть дилера в вашому регіоні, отримайте умови продажу, сервісу та обслуговування

Завантажте актуальні каталоги обладнання Daikin та Hoval

Daikin Flash Streamer деактивує більш ніж 99,9% нового коронавірусу (SARS-CoV-2)

Докладніше