Biocoop

Biocoop

Перша холодильна система на CO2 від Daikin у Франції: м'ясопереробна лабораторія обирає холодильне рішення на природньому холодоагенті.

Biocoop є лідером з дистрибуції органічних харчових продуктів з мережею понад 500 торгівельних закладів. У 2017 році компанія-франчайзі Biocoop з цілою низкою магазинів та ресторанів у Аквитанії вирішив відкрити нову лабораторію з переробки м’ясної та ковбасної продукції в Boulazac, департамент Dordogne, для обслуговування як власної торгівельної мережі, так і мережі Biocoop на південному заході Франції.

Як старий клієнт інсталятора Froid Cuisine 24, франчайзі звернувся по допомогу компанії щодо підбору та встановлення холодильного рішення для лабораторії площею 1200 м2. Партнер Daikin з моменту заснування інсталятора 20 років тому, Froid Cuisine 24 спочатку запропонував систему ZEAS виробництва Daikin для охолодження.

Оскільки декілька холодильних проектів Daikin вже було зреалізовано, франчайзі Biocoop був дуже задоволений інсталятором. Окрім того, ZEAS був саме тим охолоджувальним рішенням, де Froid Cuisine 24 мав насправді великий досвід.

Проте, з посиленням законодавства щодо використання холодоагентів з високим показником Потенціалу Глобального Потепління GWP, а також бажанням дотримуватися філософії дистриб’ютора Biocoop відносно сталого розвитку, було прийнято рішення на користь альтернативної системи на основі природного холодоагенту CO2, що не сприяє глобальному потеплінню, незважаючи на додаткову вартість обладнання та її встановлення в порівнянні з традиційним обладнанням.

“Ми у Biocoop регулярно інвестуємо в пошук рішень, що максимально збільшують енергозаощадження. Система на CO2 – справжній плюс, коли йдеться про дотримання нашого підходу”, пояснює Fabien Marzano, менеджер одного з закладів Biocoop.

Інсталятор Froid Cuisine 24 перебрав цілу низку альтернативних рішень і, як сталий партнер, звернувся до Daikin з пропозицією застосування системи ZEAS на CO2. З нещодавнім придбанням холодильного фахівця Zanotti та інтеграцією бренду Tewis, компанія Daikin змогла запропонувати нове рішення на основі холодильного агенту, якому віддає перевагу франчайзі Biocoop.

Мінімальні зміни в порівнянні з інсталяцією традиційних систем

Керівництво Froid Cuisine 24 раніше не мало досвіду роботи з транскритичною технологією Tewis. Відвідання схожого об’єкту та безпосередньо фабрики Tewis запевнило керівників компанії у правильності вибору системи Tewis. Другий візит перед інсталяцією був зосереджений на критичних моментах, включаючи трубні магістралі для транскритичної технології на CO2, що додало подальшої впевненості, зважаючи на відносно незначні зміни, необхідні в порівнянні з традиційним холодильним рішенням.

Froid Cuisine 24 додатково продемонстрував свою прихильність до сервісної підтримки свого замовника, отримавши необхідну кваліфікацію спеціаліста та ініціювавши систему виклику технічної допомоги у вихідні дні.

“Ми завжди були впевнені у технологіях Daikin. Їхні інженери завжди можуть знайти відповідне технологічне рішення до будь-яких проектних вимог”, зазначив Sébasti en Toulouse з Froid Cuisine 24.

Безпека, продуктивність та енергоефективність

Через розташування об’єкту у великій промисловій зоні далеко від житлових кварталів, не існувало будь-яких проектувальних обмежень щодо робочого шуму, зовнішнього вигляду або площі інсталяції у приміщенні. Тим не менш, безпека працівників та енергоефективність обраного рішення були ключовими чинниками, поряд із безперервністю роботи системи.

Всередині лабораторії, на одинадцяти різних зонах, існують різні вимоги до температурного контролю. Транскритична система Tewis / Daikin потужністю 78,3 кВт забезпечує позитивне охолодження (від 0°С до + 2°С в деяких приміщеннях, та від +8°С до + 10°С в інших) для задоволення різних потреб. Тринадцять випарників потужністю від 1,8 кВт до 10,5 кВт (один або два на кожну кімнату) безпосередньо підключені до транскритичної системи, тоді як друга, ізольована система на R-452 була обрана для забезпечення охолодження в окремому холодильному приміщенні. Система очищення повітря з повітропроводною мережею забезпечує кондиціювання повітря в коридорах лабораторії.

У приміщенні для виготовлення оболонок ковбасних виробів, де використання корозійних елементів представляє потенційний ризик для СО2, було встановлено альтернативну систему, що працює на холодоагенті R-134A.

Крім того, обмінник вода/CO2 було інстальовано для забезпечення охолодженої води, необхідної для двох сушарних та пічних ділянок, а також обмінник CO2/гліколевий водяний розчин на 25 кВт. В систему Tewis було також інтегровано водяний пароохолоджувач 20/45°C на 50 кВт для рекуперації тепла, що готує побутову гарячу воду та компенсує вентиляцію кухні по мірі необхідності.

Для забезпечення максимальної безпеки, детектори витоків CO2 були встановлені на все лабораторне обладнання. Вони підключені до аудіо та відео сигналізації, що надсилає автоматичні повідомлення електронною поштою та через SMS.

Комунікаційний шлюз від транскритичної системи надходить до кожного випарника, підключеного через центральну систему управління від ПК до лабораторії, до компаній Froid Cuisine 24 і Tewis.

Транскритична система на CO2 забезпечує охолодження для задоволення різних виробничих потреб в різних робочих зонах.

  • Призначення Виробництво продуктів
  • Рік завершення 2018
  • Країна Франція

Отримайте інформаційну підтримку
офіційного дистриб'ютора Daikin в Україні

Знайдіть дилера Daikin в вашому регіоні, отримайте умови продажу, сервісу та обслуговування

Завантажте актуальні каталоги обладнання Daikin та Hoval