Smith & Wollensky
Приховане охолодження повітря системи кондиціонування від Daikin UK допомагає першому британському ресторану мережі стейк-хаусів з США Smith & Wollensky забезпечувати унікальну суміш смаку та сервісу.
Smith & Wollensky – імена були випадково обрані з телефонної книги – має постійний успіх завдяки восьми ресторанам в США, з моменту його створення у 1977 році.
Лондонський ресторан мережі Smith & Wollensky було відкрито у 2015 році, площею 15 тис. квадратних футів, він має 360 місць. Будівля в стилі арт-деко в самому серці Лондона створила декілька проблем для інсталятора Daikin Дейва Тілбері з Гемпширської компанії Maximum Air Conditioning.
Він каже: “Все приховано,тому ми мали запропонувати дуже витончене рішення системи клімат-контролю. Системи управляються за допомогою Daikin i-Touch Manager, який ми моніторимо віддалено».
Натан Еванс, європейський директор компанії Smith & Wollensky, каже, що поряд з відмінним меню і обслуговуванням найвищого класу, клімат-контроль є важливим внеском в комфорт клієнтів.
“Люди не розслабляються, якщо їм не комфортно. Якість повітря та температура – це ключі до комфорту “.
Температурні умови також мають вирішальне значення для головних страв Smith & Wollensky: американська яловичина сухої витримки, сертифікована US Department of Agriculture (USDA).
Комфортні умови забезпечені в ресторанний завдяки системі Daikin VRV III потужністю 56 к.с. з рекуперацією тепла. Її змонтовано в підвальному приміщенні, двома поверхами нижче.
Комбінація 5 зовнішніх блоків обслуговує 19 канальних фанкойлів FXSQ, та чотири настінних FXAQ. Також встановлено блоки ZEAS потужністю 15 к.с., що забезпечує охолодження продуктів, включаючи стійкі 5°C у всіх важливих кімнатах для зберігання м’яса.
Натан Еванс зазначає: “Ми імпортуємо від 1,5 до 3,5 тонн основної яловичини USDA щомісяця. Вона походить з штату Небраска, де худобу вирощують відповідно до найвищих стандартів – без впливу гормонів або антибіотиків. Ми витримуємо яловичину протягом 28 днів за суворих умов температури, вентиляції та гігієни.
Агрегати ZEAS також обслуговують приміщення холодильника (5°C) та приміщення для вина та пива (12°C). З підсилювальним пристроєм, вони тримають температуру в морозильній камері -20°C.
Вентиляція ресторану забезпечується за рахунок рекуперації тепла від семи вентиляційних установок VAM, що забезпечує до 13000 м³ свіжого повітря.
Датчики СО2 постійно контролюють повітря задля максимально економічної роботи VAM, доставляючи лише необхідні обсяги свіжого повітря в приміщення.
Енергоефективність є основним інгредієнтом усіх рішень Daikin, встановлених на Smith & Wollensky. Наприклад, агрегати ZEAS покращують охолодження, коефіцієнт потужності та споживання енергії, ніж галузеві стандартні системи – і COP до 3,0. Інверторне управління підвищує ефективність і мінімізує викиди CO2.
Встановлене обладнання:
- REMQ-P VRV III – 5 шт
- FXAQ-P настінні фанкойли – 4 шт
- FXSQ-P стельові фанкойли – 19 шт
- ERQ-AW1 – 1 шт
- LREQ-BY1 ZEAS – 2 шт
- LCBKQ-AV19 ZEAS – 1 шт
- VAM-FB – 7 шт
- DCM601A51 i-Touch Manager -1 шт
- Призначення Ресторан
- Рік завершення 2015
- Країна Лондон, Великобританія